van hippie naar decadent - Reisverslag uit Broome, Australië van marjan en frank hustinx - WaarBenJij.nu van hippie naar decadent - Reisverslag uit Broome, Australië van marjan en frank hustinx - WaarBenJij.nu

van hippie naar decadent

Door: marjanenfrank

Blijf op de hoogte en volg marjan en frank

23 Februari 2010 | Australië, Broome

Hallo allemaal,14 dagen zijn er weer verstreken sinds ik de toetsen aanraakten voor een verhaal. Tussendoor mail ik wanneer het kan met Mikkie en wat vrienden. Het leven gaat zo zijn gangetje .Ook hier heb je soms last van je humeur en heimwee naar de kids,maar zoals het spreekwoord zegt na regen komt zonneschijn!!Nou die zonneschijn is er genoeg maar geen regen,ondanks het wetseasons in Aussieland .Een lekkere plensbui zou wel lekker zijn .De temperatuur hier in Broome is ongeveer 36graden We vertoeven veel binnen onder de ratelende Vans .wat lezen,tv kijken wat mailen. Gisteren hadden we bezoek….hihi een Frans stel wat we 9dagen geleden in Exmouth hadden ontmoet en waar we contact mee hebben gehouden via sms,lang leven de communicatie!!!!Het blijkt dat ze dezelfde dag als wij zijn aangekomen in Broome en ook nog tegenover ons zitten op de campervanpark. Gisterenavond hadden we lekker gekookt Lasagne en sla en yoghurt met aardbeien toe mmm het smaakte prima. De drank vloeide rijkelijk en ieder van ons zag er wat plakkerig en druppelig uit in de avondhitte. Maar dat mag de pret niet drukken het maakt hier allemaal niets uit no worries,een woord waar ze je mee om de oren klappen. Een stopwoordje wat gebruiken wij in Holland? ..ik vraag het Frank maar die weet het niet!!Wie?????weet het. Ik heb helaas geen kadootje…of het moet een kangaroe zijn!
Na de tocht in de outback bij Alice Springs zijn we met het vliegtuig naar Perth gevlogen,waar we een nacht in het YMCA hebben geslapen .Het was zondagmiddag en de stad was open dus we hebben even door het centrum gelopen wat zonnebrillen voor Frank gekocht want die is ze altijd kwijt !!!!.s”’Avonds bij de Italiaan lekkere pizza gegeten. Een relaxte stad om even te vertoeven .Maandag begon de reis weer met de greyhound de westkust omhoog,uren bussen. De eerste stop was 12 uur verder,Monkey Mia. Tijdens de reis werden we verwend met films,ik heb er wel 3 gezien .We werden omringd door backpackers en Aboriginals. Om de 2 a 3 uur stoppen voor een versnapering,meestal wat vocht want de meeste van die tenten langs de weg zagen er onappetijtelijk uit .Zo ook sommige mensen waar de voortanden eruit waren zag er niet fris uit. Wat een rare plekken zijn het waar gehalteerd wordt soms staan er grote vrachtwagens te wachten om weer de zwarte nacht in te tuffen .Ik sprak met zo”n chauffeur die was die ochtend aangekomen uit Perth en ging diezelfde avond weer terug weer 14uur tuffen no problem,ik zet de dvd aan op het stuur en kijk af en toe een film,ben je dan niet moe probeerde ik nog no offcourse not ,het was maar een van de domme vragen..ha,ha.!!Wij weer in een kleinere bus opgehaald door een krullenbol adonis,prachtige jonge god,ik kon mijn ogen niet van hem afhouden ahum. Op naar Monkey Mia,waarom deze plaats zo heet weet men niet maar er gaan een paar verhalen rond en je mocht zelf uitzoeken welke je de leukste vond. Inmiddels al aardig donker reden we door een desolaat landschap. In Monkey Mia naar onze slaapkamer,gedoucht en wat gegeten en maffen De volgende dag al om 7.30 stonden we braaf opgesteld in de branding van de zee,wachtend op het grote wonder…de dolfijnen!!!Ik stond steeds verder in de zee maar werd teruggefloten door een aantal dames die de gidsen waren en vertelden over de dolfijnen,inmiddels zwommen er al zo”n 14stuks in het ondiepe water. Wij moesten op commando van de dames het water uit zodat de dolfijnen wisten dat er vis aankwam,……een stel vrijwilligers kwam met afgepaste hoeveelheid vis voor zo”n 5 dolfijnen en riepen steeds een van de toeristen om te komen geven in de bek van de dolfijn .Ik stond met zaadvragende ogen te kijken maar helaas ik was niet de uitverkorene .Wat een voorstelling…..Ik dacht dat ik met ze kon zwemmen dit was net het dolfinarium. Jammer….overdag zag je geregeld wat dolfijnen in de buurt zwemmen. Verder was het er erg commercieel .Na 2 nachten zijn we weer vertrokken bye Mia. Weer de tocht terug van 2uur door onze krullende adonis,die bleef lachen ,lekker ding,helaas me to old! Op de hoofdweg weer wachten op de greyhound en weer uren hobbelen naar Exmouth waar we s”nachts om 2 uur aankwamen .Helemaal alleen ,met z’n 2e dan ,liepen we door de zwarte nacht, moe,vies,onze trekkoffers achter ons aan trekkend .In de verte huppelde wat kangaroes en op de rijweg liepen een aantal emoes te keuvelen,wat een leuke ontvangst is wat anders dan knallende brommers,gillende auto”s en lallende mensen! !Onze kamer opgezocht en slapen. De volgende ochtend bleek het een hele grote kale camping te zijn en een stuk lopen van het stadje .Och en die hitte,zinderend!Na een heerlijk ontbijtje wat gaan rondwandelen en kijken voor een slaapgelegenheid in de stad maar alles was vies dus we besloten te blijven en wat waren we blij met deze beslissing het was de beste plaats tot nu toe wat een fantastische open keuken omringd door witte kaketoes.
Hier aten we lekker buiten onder de grote vans ...Onze kamer was schoon maar kaal .Na 4 nachten hebben we weer een campervan gehuurd en zijn voor 3 dagen naar het strand vertrokken. Het is een soort nationaal park waar maar beperkte campeerplaatsen zijn. Aangezien wij in een rustige periode zijn was er genoeg plaats .We hebben wederom als adam en eva geleefd fantastische de zee het strand en soms niemand om je heen,nou ja alleen weer kangaroes. Overdag reden we wat rond gingen hier en daar snorkelen,lieten ons met de stroming meevoeren,wel steeds kijkend naar de roze tas aan de kant want anders had je een probleem en eindigde je in de grote zee…..Tegen 16 uur een plaatsje zoeken en borrelen buiten op je stoeltje uitzicht turquoise zee ,zijn jullie al jaloers?mooi zo !Dan een lekkere maaltijd,kopje koffie en om 21uur gingen we al maffen. Wassen deden we met 1 ½ liter water.wat een eccopeopletjes maar het ging,er was maar een waterpunt ergens halverwege de route!!De zee deed ook zijn werk. Wij hebben een goede tijd gehad maar helaas we moesten weer verder en het is allemaal erg kostbaar. s’’Avonds na op het park ons nog te hebben gedoucht en pizza”s gegeten weer naar het punt waar we opgepikt zouden worden. Om 23uur hobbelen naar de snelweg waar de greyhound je oppikt. Maar hij was te laat,daar stonden we de chauffeur een dove jongen en wij 2,pikdonker maar…. allemaal sterren .Op een gegeven moment zie je in de verte lichten van de bus maar dan duurt het nog 45min voordat hij er is. Wat een spektakel zo in de woestijn geen geluid niets!!Enfin de reis ging door naar Broome na 20uur bussen,een afschuwelijk slaapplek,maar nu zijn we koning te rijk.We bezitten voor een ruime week een dubbel appartement met zwembad alles erop en eraan een keuken zooo groot en dit is allemaal van ons,ook een eigen wasmachine ik was nu voor de heb…ha,ha!!Zo mensen een heel verhaal. Het gaat goed met ons we weten alleen nog niet wat we gaan doen aangezien de Kimberlys dicht schijnen te zijn.We gaan misschien vliegen naar Darwin een paar dagen daar blijven en evt eerder naar Indonesie .We houden jullie op de hoogte!!Wij genieten nog even van de luxe,ik voel me zooo decadent. Doei kus Marjan

• 23 Februari 2010 - 16:37

Manon:

Hoi,

He wat heerlijk om weer watvan jullie te horen. Het klinkt als de ultieme vrijheid!!

• 23 Februari 2010 - 20:17

Mieke:

Het was wel erg stil vanuit het westen van Australia. Na jullie oponthoud in het prachtige Perth moet de tocht naar het noorden wat rouw op je dak zijn gevallen.Maar de kinderen missen is wel logisch maar nog drie maanden en je ziet ze weer.Geniet maar van de echte hitte en blijf weg uit dit verregende land.
    Wij zijn net van een leuke griep af. Veel blijdschap in NT.
    Liefs Mieke

• 23 Februari 2010 - 20:24

Hans:

Hallo Marjan en Frank,
    Allereerst bedankt voor jullie nieuwjaarskaart uit Nieuw Zeeland. Nee, ik was niet vergeten om jullie eerder te bedanken, hij kwam deze week bij ons aan. Ik heb altijd gedacht dat Nieuw Zeeland (waar ik ook nog familie heb wonen) een normaal land was. Uiteraard is het hier niet zo heet als bij jullie al kunnen wij wel de verrichting van de schaatsers in Vancouver volgen. Zien jullie daar ook iets van? Ik wens jullie een goeie reis verder, het ziet er allemaal prachtig uit.

• 23 Februari 2010 - 20:46

LangLies:

Ziet er inderdaad heet uit daar. Frank kijkt net op die foto als Bungalow Bill die een jachtgeweer ondershands in de aanslag heeft om met een welgemikt schot die kangaroes uit hun lijden te verlossen.
    Marjan, je mag er alleen maar naar kijken, he, naar de zoon van Demis Roussos en de dolfijnen.
    Nu weer lekker in de luxe: Raststätte Broome!! (Bitte sauber halten)

• 23 Februari 2010 - 21:25

Anja:

Hallo Marjan en Frank,
    Nou het is echt een verhaal om jaloers op te worden. Dus dat lukt je aardig Marjan. Maar ik hou niet van hitte dus toch maar niet ruilen. Wel enig dat je dolfijnen gezien hebt en je beschrijft mooi dat heerlijke lome gevoel van luieren. Geniet lekker van dat tijdloze.
    Ik kan me voorstellen dat je Mikkie en Joeri af en toe zal missen, maar dat geldt omgekeerd voor ons ook. En gelukkig maar, anders is er geen reden voor je om terug te komen. Ga maar lekker verder met genieten en we wachten op julie volgende verhaal. Veel liefs Anja en fam.

• 25 Februari 2010 - 13:17

Arie:

Ha Marjan en Frank,
    Gelukkig weer bericht.
    Ik miste het al. Ik was effe bang dat er iets met jullie of met jullie computer was. maar eh...goed om te lezen dat het ook met je hormoonhuishouding nog dik in orde is (krullebol adonis).
    En nog bedankt voor jullie kaart(Mildrid&Fiona). Er stnd geen afzender op maar het kan niet missen.
    Nog heel veel plezier daar. Bruin nog maar even goed door.

Groetjes Arie

• 25 Februari 2010 - 19:59

Moniek:

ahhhhh het is een prachtig verhaaal, onvoorstelbaar, 't leven wat jullie leven ! zo los van de dagelijkse beslommeringen, lijkt me heerlijk!
    ai ai kunnen jullie ooit weer je draai in holland vinden..............
    lieve groeten moniek