brommersssssssssssssss,toeterende auto"s - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van marjan en frank hustinx - WaarBenJij.nu brommersssssssssssssss,toeterende auto"s - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van marjan en frank hustinx - WaarBenJij.nu

brommersssssssssssssss,toeterende auto"s

Door: marjanenfrank

Blijf op de hoogte en volg marjan en frank

25 Maart 2010 | Indonesië, Batavia

hallo allemaal,weer een levensteken uit Ubud,Bali.Alweer 19dagen in Indonesie.De eerste week was echt wennen wat een drukte ,toeterende auto"s,brommers links en rechts inhalend.De lucht verzadigd door uitlaatgassen!!!Vele mensen roken.Kortom niet goed voor mijn longen.Na een week was ik al verkouden en hoesten.Dit was een lange tijd geleden na het stoppen van mijn roken.Nu 2 weken later moest ik toch gisteren langs een dokter omdat het niet overging en ik bang ben dat het erger wordt,zeker nu we na deze week de primitievere plaatsen en eilanden gaan opzoeken .Dan komen de malariapillen ook nog eens om de hoek kijken.Ik heb toch weer een bronchitis en moet voor de 2e keer deze reis aan de antibiotica bah.Het is wel leuk om in een zndere keuken te kijken.Een jonge magere dokter die een handje geeft als een dot watten,en je amper aankijkt en onhandig een thermometer onder de oksels duwt en met een halve zaklamp in je keel kijkt waarbij de batterijen het amper doen...Hij keek Frank ook na omdat hij zich ook niet goed voelde maar hij moet het alleen rustig aandoen.Dat gebruikt Frank nu ook als hij iets moet doen wat hij niet leuk vindt""Ik moet het rustig aan doen"".Vandaag een prachtige tocht gemaakt omgeving Ubud,met pa en ma Vos.Onze chauffeur waar we al een paar tochten mee gemaakt hebben reed ons rond.We hebben hoog in de bergen geluncht,lopend buffet met een prachtige Lake Vieuw!!Helaas ging het erna gigantisch regenen en zijn we teruggebracht naar ons hotel.De chauffeur heeft hun opgehaald in Sanur 45 min van ons af en brengt ze morgenavond weer terug naar hun hotel in Sanur.Vorige week hebben we 5 dagen bij hun in het hotel doorgebracht erg gezellig.Samen eten zwemmen en wandelen langs de zee..Ze genieten enorm van Bali.Ze voelen weer wat zon en warmte in hun body.Onze Trip naar Java de week ervoor was erg mooi.We hebben de Borobodur en de Brampanam gezien samen met een Candees stel,fantastische mensen,Stan en Patty.We hebben een paar keer met hun gegeten en lekker gelachen.Weer een adres erbij voor als we naar Calgary willen.Verder zijn we met een busje ,we waren de enige toeristen dus we hadden voor 3 dagen een eigen chauffeur.De eerste chauffeur reed ons van Yokjakarta tot de voet van de Bromoberg.Ik was blij dat hij het stokje overgaf,die man heeft 7uur lang als een gek gereden,links rechts plakkend,toeterend,vreselijk.Ik zat als een trouwe hond rechtop mee te rijden mijn hartslag over zijn toeren..De andere chauffeur met rode muts en zwart leren jacket leek op een sjerpa.Hij reed zeer relaxt en deed het goed op de klote(excuseer le mot)wegen.Wat een gaten en stenen op een smalle bergweg.Wat een toer zo prachtig door natuurvelden,koffie en cacaovelden.We kwamen laat in de avond aan bij ons hotel.Brrr berekoud en weer een vochtige kamer...komen we hier nou nooit vanaf????Die eeuwige vochtblokgeur..brrr.Enfin de mensen waren enorm aardig en we aten redelijk.In onze lakenzak geslapen tot 3.30 toen weer opstaan.We kregen een ontbijtdoos onder de arm en moesten in de sjeep.Buiten pikkendonker en we reden weer over een slecht pad inmiddels was de sjeep vol met andere toeristen.We werden uitgelaten op een uitkijkpost zonsopgang ,nou we waren echt niet de enigen...allemaal toeristen met jas en sjalen.Wij hadden ook een jas gehuurd ,waar we 2euri pp voor moesten betalen,uitgekookte lui.Ik moet zeggen het was fantastischhhhh.Zo indrukwekkend.3 vulkanen en die lucht.Daarna met de sjeep naar de Bromo,nu kon ik pas zien hoe hoog we zaten een beetje eng over die kapotten half weggeslagen wegen die over de afgrond gingen.Naar de Bromo,ik had het erg benauwd door mijn kou en de ijle lucht.Van begin af aan kun je met een paard gaan maar ik schaamde me wat.Gelijk liep er al iemand met me mee horse????madam??Hij voelde het na een paar keer no,no dus toch maar toegegeven en ik op het paard haha,het was een slap zadeltje waar ik op zat.Ik vroeg aan die magere man hoeveel kan dit paard dragen???Och miss about 70kg ,hmmm ik ben zwaarder arm paard.No worries madam.Daar ging Marie op het paard tot aan de trappen.Nu moest ik nog 222trappen omhoog...Ik had een bloemetje gekocht om te offeren toen moest ik wel omhoog.Ik heb het gered en heb het bloemetje in de krater gegooid!!!Veel geluk voor iedereen in Holland,bij deze dan!!Zo ik ga zo wat wijn drinken met Bas en Truus Vos dus ik ga maar het verhaal is nog niet af .Tot de volgende keer kus Marjan

• 25 Maart 2010 - 12:00

Arie:

Ha Frank en Marja,
    Leuk weer een bericht van jullie te lezen.
    Overweldigend wat je allemaal beschrijft van wat je ziet. Ik ben weer trots op je hoor dat je die klim tepaart heb gemaakt. Dat had ik wel willen zien. En dat het bloemetjes offer dat je gebracht hebt maar goed terecht komt!!!Ik hoop dat het weer een beetje beter met je bronchitus gaat. Zonde om in je vakantie ziek te zijn! Maar gelukkig dat daar ook wel dokters zijn al is het dan een beetje prehistorisch. Begrijp ik goed dat de ouders van Frank er nu zijn? Ik weet niet hoe oud ze zijn maar het is wel heel ondernemend van ze. Hier begint de lente. Dit weekeinde gaat de zomer tijd in en hier worden ook volop vakantieplannen gemaakt. Op de zaak gaat get goed zal ik maar zeggen. Wel even een rustige tijd gahad met opnamen maar dat maken we straks wel weer goed als jij weer uitgerust terug komt van je reis. Dikke kus en nog heel veel plezier.
    Arie

• 25 Maart 2010 - 18:38

Mieke:

Geweldig ,die brommersss met de hele familie erop.
    Hoop wel voor je dat je niet vergeet adem te halen !
    Hier is het LENTE,weet je nog wat dat is?
    Alle mensen worden weer vrolijk.
    Dag lieverds jullie hebben nog 70 dagen...
    mieke

• 25 Maart 2010 - 21:45

LangLies:

Nu snappen we waarom Frank niet schrijft: hij moet het rustig aandoen.
    Ik heb al een goed idee voor jullie verjaardag als souvenir: Brise continu op z'n Indonesisch. (De vochtblokjesgeur)
    Wat een verhaal Marjan over die tocht op die berg: lijkt op die van Frodo op de Doemberg, alleen nu geen ring maar een bloemetje geofferd. (en ook nog waarschijnljk een paard?)
    Ola Bapa Dja

• 26 Maart 2010 - 14:02

Ger:

Ola, dit is voor mij ook bekend terrein. Ik heb dezelfde reis gemaakt. Erg leuk, de Bromo is inderdaad prachtig. hebben jullie in Ubud ook nog de apen bekeken?
    Yokjakarta vond ik een bijzonder relaxte stad. Verder heb ik jullie verslagen een paar weken niet kunnen volgen, dus dat ga ik nu doen. Hoop dat het met jullie gezondheid wat beter gaat. Ennuh.... Frank, beetje rustig aan he, je weet wat de dokter heeft gezegd. Groetjens