Hottie,Hottie-Langzaam,langzaam - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van marjan en frank hustinx - WaarBenJij.nu Hottie,Hottie-Langzaam,langzaam - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van marjan en frank hustinx - WaarBenJij.nu

Hottie,Hottie-Langzaam,langzaam

Door: marjanenfrank

Blijf op de hoogte en volg marjan en frank

26 Maart 2010 | Indonesië, Batavia

Hallo,hier ben ik weer.Jullie weten dat Frank het rustig aan moet doen dus nog effe wachten op een verslag,ha,ha!!!!Ik was nog niet helemaal klaar dus hier gaan we weer.Het is na tienen en nog steeds erg warm.Het leven gaat hier erg langzaam en het weer en eten zijn vaak hottie.In het Indonesisch wordt alles dubbel gezegd.Zeg je het een keer dan snappen ze het niet en heeft het een hele andere betekenis. Ik was in Java gebleven met mijn verhaal.Die zaterdag zijn we richting Ijen gereden een andere vulkaan.We sliepen in een soort moslimklooster.Er werd onderwijs gegeven door een Imam.We hadden een rare kamer wederom een beetje vochtig en viezig,ik weet het klinkt inmiddels afgezaagd en zeurderig maar laat mij lekker zeuren!!!De volgende dag wederom om 3.30 opstaan en weer een lunchbox in onze hand en weer in de auto op weg naar de vulkaan.Ik zou niet mee gaan omdat het toch wel een klim zou zijn dit ivm met mijn gehoest.Frank ging met een zaklampjer de duisternis in.Ik probeerde nog wat te slapen maar het was erg koud in de bus.De chauffeur liep buiten met een grote deken om.Toen het licht begon te worden heb ik mijn lunchpakketje opgepeuzeld en het smaakte fantastisch.Het zakje wat ik aanzag voor ketjup voor de ei bleek zalige eigengemaakte jam.Het eitje was perfect.Ik ben de bus maar uit gegaan en koffie (koffie toebroek) gaan drinken bij de Warung(winkel).In now time zaten er allemaal mannen te kletsen .Het werd steeds warmer gelukkig.Daar heb ik onze gids van afgelopen dagen ontmoet een Balinees die daar ook met toeristen zat.Hij heette Wayan(wat oudste zoon betekent)Eka zijn 2e naam.Ik ben daar ook nog naar een wc geweest voor 1000rp.Wat krijg je nou nog voor een cent in Holland??Frank kwam na 3 uur lopen enigszins afgemat terug.Hij vond het zwaar maar wel prachtig.In de vulkaan halen ze zwavelbrokken.Hele kleine iele mannetjes doen dat 3 a 4 keer per dag.Ze halen zo"n 70kg per keer in een mand over hun schouders naar boven.Ze krijgen 6cent per kilo.Een man liet me zijn schouders zien,helemaal kapot van al dat gesjouw..En dan die stank en gif voor je longen enfin sommige mensen hebben pech in hun leven.Gelukkig voelen zij dat niet zo,dat is een westerse gedachte.Ik heb er medelijden mee en bewondering voor hun tevredenheid.Na een laatste kopje koffie gingen we weer op pad met de bus.Na en paar uren hobbelen en prachtige plantages kwamen we aan bij de haven.Daar met de ferry over naar Bali.Onze eertse stop was Permuteran,een vissersdorp Frank ging een kamer zoeken en ik bleef zitten met de bagage en een spannend boek.Na drie kwartier stopte er een brommertje met een prachtige jonge god erop.Hai madam I pick you up,hij gaf me een briefje van Frank dat hij me op kwam halen etc.Ik zei nog ik loop wel maar neen ik moest achterop.Daar ging ik als een jonge deerne achterop een tropische verassing(bountie!!!) De volgende dagen bleek mijn jonge god 21jaar Gede genaamd regelmatig met me te sms en,en te vragen hoe het met me gaat.In Premuteran hebben we een paar dagen aan het water in een prachtige villa gezeten met een buiten douche en wc,heerlijk warm en onder de sterrenhemel.De bediening was perfect zo ook het eten.We hebben daar een Hindoestaans oud en nieuw gevierd en liepen met een soort processie mee.We zwaaiden naar iedereen en zij zwaaiden naar ons.Na afloop werden er 4 poppen verbrand het kwaad,de dood en nog 2 anderen.Heel indrukwekkend!!In Pemuteran zijn we nog gaan snorkelen en Frank gaan duiken,een eiland Menjangan genaamd.Je kunt daar prachtig met de stroom mee rondom het eiland drijven en onderwijl de prachtigste vissen en koraal zien.Na een week zijn we naar Sanur gegaan waar de ouders van Frank zaten voor 3 weken.Zo dit was het weer voor vandaag.Morgen zaterdag nog een dag hier in Ubud en zondag gaan we met de snelboot naar Gilli eiland.Ik laat weer wat van me horen In Holland komt nu ook beter weer,Ik zou zeggen geniet er maar van dan doen wij dat ook!!Kus Marjan

• 26 Maart 2010 - 21:23

Hans:

Als ik al die mooie foto's zie is het toch jammer dat we 'ons Indië' ooit hebben opgegeven. Misschien moeten we onze jongens die uit Afghanistan vertrekken de opdracht geven om het te heroveren. Grapje natuurlijk, maar ik heb nooit anders gehoord van mensen die er ooit waren dat het betoverend mooi is.

• 28 Maart 2010 - 07:15

Marijke:

hallo marian en frank,
    wat een geweldige tijd hebben jullie het zal nog een kultuurshock worden als je weer terug bent. volgende week ga ik verhuizen ook in schoorl maar heb een huis gekocht dus ik verwacht jullie als jullie weer terug zijn. ben 3 weken geleden geopereerd een eierstok verwijderd (had deze niet meer nodig) en ben aan het herstellen maar gaat goed. veel liefs van marijke janssens

• 28 Maart 2010 - 10:45

Anja:

Hallo Frank en Marjan,
    weer een lekker levendig verslag voor de zondagmorgen. Marjan is er ook een foto van jou achterop bij die bountie?
    Ondanks jullie fysieke beperkingen op dit moment klinken jullie nog actief en vrolijk.
    Wat een die hards die ouders van Frank. Doe ze de groeten en maak er samen wat moois van. Groetjes Anja en Paul.

• 28 Maart 2010 - 10:45

Anja:

Hallo Frank en Marjan,

• 28 Maart 2010 - 17:25

LangLies:

Kijk, Anja, mijn voorgangster, doet het op z'n Indonesisch: n.l. 2 keer. Ik doe het maar wat rustig aan, zoals Frank, volgens mij komt dat ook uit die streken.
    Kankeren hoort ook bij vakantie, hoor Marjan! Trouwens, bij het hele leven. 'In d'n hiemel' zijn we n.l. maar 1 x per jaar en dan nog alleen in het zuiden.
    Een brommende jonge god van het merk Gede, en dan jij ook nog achterop. Doet me een beetje denken aan jullie vakantieverhalen uit Egypte ooit. (Saadje met 'f*ing train' was het niet?)
    Leuk verhaal die Hindoestaanse Oud & Nieuw processie, die andere 2 poppen waren natuurlijk Barbie en Ken. (Ha, ha)

• 30 Maart 2010 - 18:06

Ed:

Indrukwekkend. We zijn weer beter bereikbaar met de nieuwe upc kabel. Geniet van jullie verslagen. Groet en liefs; Ed

• 30 Maart 2010 - 18:06

Ed:

• 31 Maart 2010 - 13:59

Ger:

Het blijft een genot om te lezen. Die (holy) plek met dat hek op de foto ken ik. Grappig hoe iedereen met kleren aan het water in gaat.
    Frank kijk je wel uit met een wandeling van 3 uur!!!! Je weet wat de dokter heeft gezegd.
    Ben benieuwd naar jullie volgende verslag. Groet, ben je wel op tijd terug voor mijn laatste werkdag!!!!