Hij ging door z'n hoeven - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van marjan en frank hustinx - WaarBenJij.nu Hij ging door z'n hoeven - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van marjan en frank hustinx - WaarBenJij.nu

Hij ging door z'n hoeven

Door: marjanenfrank

Blijf op de hoogte en volg marjan en frank

05 April 2010 | Indonesië, Batavia

Hallo,hier ben ik weer met een verhaaltje. Ik zit achter een heerlijk bakkie koffie met uitzicht op de zee. Het is inmiddels donker en de zee ruist achter me. Dit restaurant zit naast het onze. Het is hier alleen veel chiquer. Een hele witte marmeren vloer die glanst ik moet haast mijn zonnebril opzetten. De obers zijn goed gemanierd en gewend de toerist tot dienst te zijn. Vanavond is hier een personeelsfeest en ze zijn wat opgewonden en lopen wat op en neer. Ze zijn allen erg vriendelijk en achter elk ding wat je doet of eet zeggen ze enjoy.!!!!Het lijkt wel Aussie en New zeeland no worries mate and have a nice day,maar bij deze Indoos krijg je een volle glimlach. De wifi verbinding doet het niet,terwijl ik daar speciaal voor kwam. Er hebben inmiddels al zeker 5 mensen geïnformeerd dat hij het niet doet,het zijn een beetje bemoeials in dit land en erg nieuwsgierig als ik met de fiets loop vragen ze of ik problemen heb met de fiets als ik rustig zit vragen ze you o.k madam?Laat me met rust ha,ha. Het is heerlijk hier op het eiland Gilli Trawangan .We liggen voor de kust van Lombok en daar regent het iedere dag in de bergen de lucht ziet daar donkerblauw en een paar km verder schijnt de zon.We hebben hier al weer Hollanders ontmoet een jongen die we al van Java kende en de zus van een vriend van Frank die liep hier gewoon op straat .De wereld is klein….Op dit eiland rijden alleen paard en wagen en fietsen. Wat een opluchting geen lawaai en vieze lucht .Wij fietsen ook op een soort mountainbike door het zand sommige stukken moet je lopen. Het is erg leuk soms rijd je maar in het donker en je komt bijna altijd wel iemand tegen. Er wordt veel gelegen hier zowel door Indoos als door toeristen.I n de winkel liggen ze gewoon op de vloer te slapen als je binnen komt staan ze vaak niet eens op pas als je echt iets wil dan springen ze vief omhoog. Dat zou in Holland onmogelijk zijn werken en niets doen kan niet even zitten of op een bank liggen op je werk not done! Zelfs tegen de tieners en mijn kids zeg ik weleens ga wat doen….Wij passen ons ook heel goed aan doen alles very slow en ik doe ook niet zoveel op een dag hier en dat bevalt heeel goed. Ik zei nog tegen Frank als ik een grotere tuin had zou ik net zo:n hut bouwen en lekker loungen erin.
We hebben een week op ons paradijselijk Gilli gezeten en we waren de enige toeristen in ons resort. We hadden het hele strand voor onszelf het personeel.,het zwembad waar een enorme boot in lag(dat vond de eigenaar een Aussie zeker mooi met zeemeermin ,spuitende dolfijn en een enorme kombuis).Ik voelde me net een koloniaal. Ik hoefde me maar om te draaien of er stond al een breedlachende bountie naast me,yes Madam? We ontbeten op het strand,ieder dag kreeg ik consequent 2 hardgekookte eieren terwijl ik ieder dag zei one egg 3 minutes vroeg,hoezo hardleers??Ik gaf hem dan ook iedere keer weg” och thank you Madam”!Het smaakte heerlijk ondanks het zoete wittebrood.Na het ontbijt gingen per fiets scheurend door het zand we wisten precies waar we lopen moesten.,naar de duikschool.Frank duiken en ik zwemmen,internetcafé en lezen. We aten gezamenlijk de lunch,heerlijke broodjes met lemonjuice en Frank was weer weg voor de duik. Soms ging ik mee op de boot wat wel gezellig was wat babbelen met de jongens.
De laatste dag zouden we met de boot van 15.30 naar Lombok gaan. We zaten voor het internetcafé Frank druk aan het typen en ik staarde wat voor me uit. Er komt zo;n karretje aan met paard en een stel toeristen erin,plotseling struikelt dat paard en stort ter aarde en trekt het karretje over zich heen ik schrok me een ongeluk het paard bleef voor dood liggen. De hele straat in rep en roer ik ook kijken dat snap je wel eventueel abc toepassen ha,ha. Enfin de toeristen sprongen eruit pakten hun bagage en weg waren ze. De eigenaar van het paardje tilde zijn hoofd op maar hij gaf geen krimp. Toen sloeg hij hem hard op zijn kont en verdomd hij sprong weer op,het paardje kreeg een enorm applaus er werd geroepen “strong horse”.Tot mijn stomme verbazing wilde die man het paardje weer voor zijn karretje spannen maar iemand anders zei wat tegen hem en toen liet hij het. Anders had ik er wat van gezegd arm paardje die trekken vaak wel zo”n 400kg.Hij was letterlijk door zijn hoeven gegaan.
Met de boot zijn we overgestoken naar Lombok. Toen we aankwamen in de haven zag ik toevallig een paar mannen keihard aankomen rennen en voordat we er erg in hadden waren onze koffers al weg. Ik dacht niet eens aan diefstal .Wij er achteraan en gelijk werd er gevraagd Mr Vos?Die Frank is ook overal beroemd….Het was onze nieuwe chauffeur. Alles is tot in de puntjes verzorgd in dit wat chaotische land. Bij de taxi stonden 2 jongetjes onze inmiddels met zandbesmeurde voeten af te spoelen wat natuurlijk allemaal weer roepias kostte,weer zo:n 1000 weg ha,aha .Maar 1000 rp was toch echt te weinig met een mond vol rotte tanden jakkie ,nou als je naar de tandarts gaat krijg je meer…grapje ik heb maar wat extra gegeven!!Na een tijdje rijden oooch wat was dat weer wennen na al die tijd in de rust Frank werd er letterlijk even ziek van….We werden afgezet bij een prachtig groot koloniaal hotel 3 sterren en maar voor 33euro met wifi,airco ,zwembad. Na een zalige biefstuk pittige stijl en patat!!!en een Bingtangetje gingen we pitten morgen weer vroeg op.
Via Lombok met de plane naar Bali en door naar Flores . Hier zitten we op een prachtige,schone kamer met een vieuw van heb ik jouw daar .Als je rondkijkt vanaf boven denk je dit is een paradijs maar loop je door de straten dan is het een en al viezigheid. Van afval ophalen hebben ze hier niet gehoord het staat op de stoepen te rotten,af en toe zie je een geit erin vreten en kakkerlakken vliegen rond .Het stinkt ook vreselijk als je er langs loopt. Er loopt een soort riviertje in het dorp aan de wortels van de bomen die er doorheen groeit hangt allemaal vuiligheid onvoorstelbaar.
Het restaurantje waren we veel zijn is te gek,het is ook van een westerling en van de duikshop.Het eten is zonder toevoegingen en de broodjes zijn bagets We laten het ons daar lekker smaken. Morgen (dinsdag) gaan we met een live-aboard de eilanden langs,op Komodo de varanen spotten enFfrank gaat duiken ik evt snorkelen.Van het weekend zijn we weer terug en gaan dan naar Sulewesi voor 3 weken.Dit was het voor nu. Kus Marjan

• 05 April 2010 - 14:57

LangLies:

Hey Marjan, ik schrok ff van de titel, ik dacht dat Frank ziek was geworden, maar het was een paard.
    Tja, dat paard ging natuurlijk liggen omdat er
    even niets te doen was, volgens Indonesische gewoonte.
    Wat zitten jullie weer in een paradijsje zeg, aan die foto's te zien.
    Dat hoedje op foto BILD0795 komt me bekend voor, en wie is die meneer op BILD0799?, hadden jullie soms de huur voor de strandstoelen niet betaald?
    Nou, oppassen met die varanen op Komodo, die lusten wel een Hollands boutje.

• 05 April 2010 - 17:53

Jan:

Bedankt uit Heemskerk voor de kaart. Jullie hebben het goed dat blijkt uit alles. Bij ons gaat het ook goed, de meisjes zijn al bijna ingehuidsd in Amsterdam, er was nu wat ruimte. Dikke kussen uit Heemskerk, geniet er van.

• 05 April 2010 - 19:20

Paulien:

goh, vreselijk leuk om alles te lezen en ik ben natuurlijk erg benieuwd naar de duikverhalen! Ik ben nu op Bonaire.... lekker na de nederlandse winter. Ik zou zeggen, geniet er nog van en blijven schrijven...

• 05 April 2010 - 19:58

Hans:

Hallo Marjan,

Zo te lezen is het leven goed aan de andere kant van de wereld, al zijn de contrasten blijkbaar groot. Ben benieuwd wat je uiteindelijk het meeste zal bijblijven. Ik wens jullie nog een goed tijd.

Groet,

Hans

• 06 April 2010 - 06:57

Manon:

He wat heerlijk om jullie avonturen weer regelmatig mee te beleven!! Want het was een beetje stil.... maar jullie genieten!!!!!

• 06 April 2010 - 07:02

Hester:

In Labuan bajo ben ik jarig geweest......
    Ben benieuwd of jullie die boottocht nog gaan maken van drie dagen langs Komodo naar Lombok
    of ben ik even het spoor bijster.
    Ik zit over twee weken (vertrek 15-4)in Sintang.
    Toch jammer dat jullie nou net Borneo overslaan....

• 06 April 2010 - 08:48

Piet:

Nou, geweldig dat jullie op jullie heerlijke trip nog weten te denken aan mijn verjaardag, super!!
    Hej, dikke kus en ga lekker door met genieten!
    Piet en Riekje

• 06 April 2010 - 09:55

Karin:

Hoi Marjan en Frank,

Het blijft leuk om al jullie verhalen te lezen.
    Ben wel jalours, en moet ook weer aan mijn reis denken van ongeveer 25 jaar geleden!!
    Wat een tijd terug, maar ik herken wel veel van waar jullie over schrijven.
    Hier wat hectisch allemaal.
    vnl met Ed zijn moeder.
    Ze is gevallen, en heeft haar heup gebroken.(of ze al niet genoeg ellende heeft meegemaakt)
    We zijn ook wel erg van haar geschrokken,omdat ze ontzettend in de war is.Je weet dat dit vaker gebeurd bij oude mensen maar toch hakt het er wel in als het je eigen moeder cq schoonmoeder is. Nou we hopen er maar het beste van.
    Nog heel veel plezier samen. Goetjes Ed en Karin.

• 06 April 2010 - 17:23

Frank Hustinx:

Dag Frank,
    Grappig als je via google ontdekt dat je een naamgenoot hebt, die ook van reizen houdt en dezelfde leeftijd heeft. Thea (mijn vrouw) en ik zijn 3 jaar geleden op Flores geweest en hebben mooie herinneringen. Ook ik houd onze reisverhalen bij, maar doe dat op onze eigen site www.frankhustinx.nl

Ik ga wat vaker naar jullie verhalen kijken.

met vriendelijke groeten,
    Frank Hustinx

• 06 April 2010 - 19:43

Harry Oet Mestreech:

hé: hartstikke bedankt voor de fillesetasies! Morrege weer ein joar derbie!
    Gaat wel lekker met jullie: we genieten steeds van de verhalen. Ga zo door.

• 07 April 2010 - 10:29

Ger:

beautifull lombok, mooie herinneringen. Ga zo door !!!!

• 08 April 2010 - 19:43

Tinus:

Ha Marjan en Frank,
    Geweldig weer die foto's, jullie zien er goed uit! We genieten van jullie reisverhalen! Met ons alles goed, vandaag een dagje wezen shoppen in den Haag, heerlijk terrasjesweer, het is hier nu eindelijk lente geworden! He, veel plezier nog de komende tijd, Niet te vergeten de hartelijke groetjes ook van Rene aan Frank en jou Marjan!
    liefs, Tineke